Lecții de nutriție de la profesioniști

rinichii sanatosi
Dr. Flavia Turcu – rinichi sănătoși
septembrie 8, 2018
tulburari alimentare
Tulburările alimentare = tulburări emoționale?
septembrie 10, 2018
despre nutritie

De-a lungul vieții, in căutarea mea către dieta perfectă, am învățat o mulțime de lucruri utile de la profesioniștii pe care am avut onoarea să-i întâlnesc, fie personal, fie doar ca și cititor.

De la fiecare am învățat câte ceva, fiecare și-a pus amprenta pe dezvoltarea mea personală și, nu în ultimul rând, profesională.


O parte din aceste lecții le menționez aici, într-o ordine absolut aleatoare:
Prof Dr. Cristian Serafinceanu
Diabet, Nutriție si Boli metabolice si Nefrologie
Singurul profesor universitar din România care îmbină cele doua specialități: ”mai ușor schimbi religia unui popor decât obiceiurile sale alimentare”


Prof Dr. Nicolae Hâncu
Diabet, Nutriție și Boli metabolice

Este unul dintre pilonii școlii românești de nutriție.
Dumnealui m-a învățat că: cel mai ”antimedical” anunț este acela care promite ”slăbire rapidă si garantată” și, aș adăuga eu, ușoară și fără efort.


Dr. Oana Parlițeanu
A făcut Colegiul de nutriție, apoi Facultatea de medicină si apoi specialitatea de Diabet, Nutriție și Boli metabolice.
Este o mai veche prietena a blogului meu, o profesionistă desăvârșită.
De la ea am învățat că:
regimul alimentar prescris de un medic nutriționist nu e valabil nici măcar pentru tine pentru toată viața, necum pentru prietena, vecina…
Ceaiul este prietenul siluetei.
Supa cremă de legume este sănătoasă dacă nu-i adăugăm smântână și/sau făină.
Nu e nevoie să mănânci de mai mult de 2 ori pe zi dacă organismul tău e fericit așa și greutatea ta este în limite normale


Dr. Diana Artene
Are un doctorat in Nutriție Oncologică și un blog foarte documentat.
De la ea am învățat că primul pas pentru a mânca mâine mai puțin, este să mănânci azi mai puțin. Cu cât azi faci o ”excepție” cu atât îți va fi mâine mai greu să renunți la ”excepție”
Reînvață să simți senzația de foame și să nu mănânci în afara ei.


Dr. Simona Tivadar
Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. A înființat primul cabinet privat de nutriție. A scris o carte vesela, dar plină de informații medicale apărută la editura Humanitas.
Ne-a învățat că orice informație trebuie susținută de studii științifice.
Puterea unei dezinformări făcută deseori inconștient, prin informații transmise ”din gură-n gură” este uriașă. Ea poate fi combătută doar printr-un efort de educație corectă permanentă.
Dacă ai exagerat la o masă ai 4 ore să ”consumi” prin mișcare surplusul caloric.


Prof Dr. Maria Moța
Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Cea de la care am învățat primele noțiuni despre nutriție încă din anul 3 la Facultatea de medicină, cea care mi-a scris prefața la prima mea carte despre nutriție (”Ajutor în lupta cu kilogramele” apăruta la Editura Aius in 1997)
” Abandonarea unui regim alimentar de slăbire are totdeauna consecinte dezastruoase: in scurt timp se poate depăși greutatea initială.”


Dr. Mihalea Bilic
Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Are un masterat in Psihonutriție, urmat la Paris (în țara siluetelor grațioase)
Este autoarea mai multor cărți despre nutriție și a singurei cărți de nutriție pentru copii scrisă de un medic nutriționist.
De la ea am învățat ca mâncarea este o bucurie. Dacă vrei să păstrezi caracterul de ”plăcere” al mâncării, fi conștient când mănânci, ce mănânci, cum mănânci, cât mănânci.
Împrietenește-te cu foamea.


Dr. Anca Hâncu
Are un masterat și un Doctorat in nutriție
De la ea am învățat că cea care face diferența este mereu cantitatea. Poți să mănânci orice, dacă ajustezi cantitatea la nevoile organismului tău.


Dr. Nicoleta Mândrescu
Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Dacă vrei să-ți menții greutatea în preajma menopauzei, împarte porția de mâncare pentru prânz la doi (eventual cu o prietenă), mănâncă doar jumătate.
Poți înlocui cina cu un pahar de vin roșu sec. Vei dormi mai bine și vei rămâne slabă

 

A consemnat pentru Asociatia pentru educație medicală și lyfestyle ”Alegefericirea”, Dr. Roberta Rosca (doctor de emoții).

Acest articol este propietatea alegefericirea.eu și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *