10 semne ale relației perfecte

puterea feminității
Când atingerea doare – lecții de viață
aprilie 4, 2021
de profesie tin diete
Doctor de emoții: De profesie…țin diete
iunie 26, 2021
relatia perfecta

alegefericirea by Roberta

  1. aveți un scop comun și vă completați reciproc. În cele mai importante momente ale vieții acționați ca o echipă. Echipa este cu atât mai eficientă cu cât membrii ei sunt diferiți, dar au un țel unic.
  2. dragostea nu trece, nu se transformă, se rescrie periodic. Dacă dragostea ține trei ani, aduceți-vă aminte să vă reindrăgostiți la fiecare trei (zile, luni, ani, decenii…). Pentru asta este nevoie să vă amintiți mereu de ce v-ați indrăgostit prima dată, a doua oară… și ce motive noi veți găsi să o mai faceți o data, si încă o data….
  3. va dați libertate. Dacă nu simți nevoia să-i cauți in telefon inseamnă ca ești echilibrat si inseamna că partenerul tău iți da acest echilibru. Nu-l risipi. Dacă e să se strice „căruța” vei afla la momentul la care trebuie sa afli. Nici reproșul, nici „detectivăreala” nu ajută la nimic. Doar otrăvesc.
  4. va acceptași reciproc „familia” extinsă. Toti venim dintr-un mediu (o familie, un grup de prieteni, o școala..). Uneori noi inșine evoluăm si ne dezicem de el. Dacă partenerul ne accepta mediul in care ne-am dezvoltat, cu bune și cu rele, abia atunci ne acceptă plenar. Trecutul face, inevitabil, parte din noi.
  5. aveti gusturi tolerabile. Nu e nevoie sa aveți gusturi comune. Dar este esențial să acceptați pasiunile celuilalt. Dacă partenerul urăste opera, iar tu o iubesti, și îl târăști după tine toată stagiunea, s-ar putea să învețe să-i placă și lui. Dar la fel de bine s-ar putea, în timp, să ajungeți să vă urâți unul pe celalalt.
  6. aveti valori compatibile. Tu nu tolerezi minciuna. Lui ii plac farsele. Mai bine nu investi in relatie. Nu va dura.
  7. fiecare dintre voi este centrul universului lui. Dar fiecare dintre voi sunteți satelitul principal pentru celălalt. Nici o relație sănătoasa nu pune partenerul pe locul 5, după copii și parinti. Si copiii si părinții sunt importanti, dar partenerul trebuie să fie cel mai important. Insă nu mai important decât tine. Nimeni nu trebuie să fie mai important decât tine, pentru tine.
  8. ascultă. Când nu vei mai putea asculta, nu vei mai știi. Când nu vei mai fi interesat, nu va mai conta.
  9. întelege. Înțelege punctul de vedere al celuilat. Vezi punctul 6.
  10. iubește. Fizic. Fără fluturi în stomac nu există relatie perfectă.

25 de ani am avut relația perfecta.

Ea a durat, biblic, „până cand moartea ne va fi desparțit”.

O pagină nouă se va scrie când va fi să fie…

Dacă ți s-au părut utile informațiile sau doar ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Nu este necesar să alegem între a fi științifici și a fi plini de compasiune. Putem să le facem pe amândouă în același timp. Comportamentele noastre, fie ele cele mai bune sau cele mai rele, sunt produsele biologiei noastre.

A consemnat Dr. Roberta Rosca, doctorul tău de emoții.

Abonează-te la canalul de YouTube Alegefericirea AICI

Acest articol este proprietatea alegefericirea.eu și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Apasă pe logo-ul INIMĂ de la începutul paginii pentru a reveni la meniul principal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *