Despre Human Design

Medic. O profesie de vocatie?
ianuarie 8, 2019
Prof Dr Grigore Tinica – Despre spitalele viitorului
mai 8, 2019

Despre Human Design.
Nu-i știu numele complet. Pentru mine e Mirela, femeia-soare.

De la ea am aflat prima dată despre Human Design.
”Mi-a plăcut să dansez!” mi-a confirmat, după ce am întrebat-o din priviri de unde își trage grația. Am făcut câțiva ani la Liceul de coregrafie, unde am ajuns la indemnul unui bărbat necunoscut, dintr-un tren. Eram copil. Dar am crezut în destin. Au fost ani superbi… Am absolvit, însă, facultatea de electronică. Am călcat pe urmele tatălui meu.

Lucrează în cercetare în cadrul Ministerului Apărării pe vremea comuniștilor. Era singurul pașaport către știința de top pe care-l aveai în țară, la vremea aceea. In ianuarie 1997 pleacă în Japonia. Stă acolo câțiva ani. Vede la ce nivel a ajuns cercetarea de fapt. Revine în țară cu sentimentul că ar fi inutil să continue aici cercetarea. Se înscrie în trendul momentului: perspectivele pe care le oferă multinaționalele. Lucrează cu oamenii și iși dorește să obțină pentru ei siguranța vieții și a sănătății. Lucrează în protecția muncii. Dar munca o fac oamenii. Pe ei simte nevoia să-i protejeze, prin informații. Corecte și complete.
Când apare o formă de burnout, renuntă la job. Nu suntem o generație educată să facem față presiunilor din corporații. Nici măcar când ajungi într-o poziție de top nu scapi de stress.
Dar în continuare își dorește să protejeze oamenii. De boală, de vise nerealiste, de a sta într-un loc care le face rîu..de ei inșiși chiar…prin cunoașterea de sine.
Descoperă, prin diverse terapii învățate, o știintă a prezentului, aproape necunoscută în România, dar care își trage învățămintele din vechime: Proiectarea umana (humandesign).
A aparut relativ recent. O știință care integrează cumva astrologia și geometria chacrelor, oferind explicații interesante pentru atitudinea pe care oamenii ar trebui sa o aiba în viață. Este corect ceea ce am retinut eu despre Human Design?
– Da, Human Design se definește ca știința diferențierii, o sinteză a înțelepciunii antice cu știința modernă, care te ajută la descoperirea și trăirea unicitații tale.
In ianuarie 1987 a avut loc evenimentul astronomic Supernova – moartea unei stele, în urma căreia a fost eliberată o masă enormă de informații subatomice, iar cinicul Robert Alan Krakower, aflat in Ibița, a avut o experienta mistică care i-a zdruncinat intreaga viata, asa a devenit Ra Uru Hu. Formarea mea “realista” a fost reticenta, la inceput, cu originea ezoterica a informatiilor. La un moment dat insă, in cautarea metodelor de vindecare si intelegere a propriei energii, am realizat ca harta Human Design este o schema electrică, in ochii mei!!
Proiectare Umana este modul meu de a împărtăsi experienta cu trairea prin Strategie si Autoritate interioara. Cu acest sistem inveti sa te cunosti, sa te accepti si sa te iubesti ca energie unica in marea familie a fiintelor umane. Spun ca este mai degraba un experiment pentru ca se clarifică prin practica.
Human Design combina stiinte ca: astrologia estica si vestica, I” Ching chinez (hexagrame), Cabala iudaica (canale), sistemul hindus Chakra, astronomia, genetica, epigeneza, fizica cuantica. Human Design, nu este o religie sau o credinta, este un complex de cunostiinte despre trasaturile proprii de personalitate, sanatate, profil psihologic, talente, intelepciune si vulnerabilitati. Cand descoperi unicitatea energiei tale si simti diferenta intre ce dai si ce absorbi din jurul tau, poti sa faci alegeri cu adevaratul Sine si fara implicarea mintii.
– Am inteles ca exista patru categorii mari in care se incadreaza toti oamenii, nu vi se pare totul cam restrictiv? Noi, in medicina moderna, mergem foarte mult pe ideea de individualitate, de ce o stiinta atat de noua promoveaza grupe atat de mari?
– Tipurile stabilite de fondator arata cum functionezi energetic pentru a fi pe o cale de implinire si imputernicire. Toti suntem creatori diferiti. Stim ca suntem spirite intrupate, cu energie vibratorie.
Tipul energetic este cea mai simpla cale de a invata Human Design. Clasificarea este data si de forma aurei, astfel exista: aura de impact (Manifestator), anvelopa (Generator), focusata (Projector) si reflectata (Reflector, foarte rari). Din experienta oamenilor, unii teoreticieni au definit si al cincilea tip energetic, hybrid, Generator Manifestator. Aceste tipologii de energie ajuta la conectarea armonioasa intre noi si nu afecteaza idea de individualitate. Experimentarea individuala adanceste propriile trasaturi definite.
Unicitatea fiintei este proiectata prin imprintul genetic. Unicitatea se construieste pe aceste tipuri si prin practica Strategiei si Autoritatii proprii, prin definitii precise, ea se manifesta prin gandurile, vorbele si faptele tale.
Am inteles ca exista nivele energetice diferite cu care oamenii se nasc. Asta stim de la Hypocrate. El a fundamentat cele 4 tipuri comportamentale, care seamana destul de mult cu cele 4 tipuri ale proiectarii umane. Dar nu ar trebui sa ne depasim limitele? Nu aceasta este tendinta pe care o ”propovaduiesc” cei mai importanti maestrii internationali ai dezvoltarii personale?
– Noi am venit aici sa experimentam si sa ne exprimam autenticitatea, nu sa dovedim ceva, cuiva. In procesul cunoasterii de sine, incepem cu notiunile mentale de identificare: femeie, mama, sotie, doctor etc., trasaturi ca: sensibila, curajoasa, si este util sa recunoastem personalitatea, trasaturile de temperament. Ele nu sunt nici bune, nici rele, ele sunt existente in noi. Aceste clasificari sunt inceputul adevarului despre tine. Eu spun ca esti si corp si minte si credinte mostenite si raspunsuri date vietii.
Experientele vietii sunt cele care te definesc si iti aduc limite (oportunitati) noi in implinirea viselor tale. In perspectiva mea, tipurile Human Design pun o baza energetica in propria definitie. De exemplu: Generatorii sunt definiti de energia YIN (feminina & statica…) si au forma aurei de anvelopa, care atrage si invaluie tot ce este in jur. Ei raspund, conform simtirii/autoritatii proprii, la ceea ce ii entuziasmeaza sa faca si simt sa traiasca. Raspunsul este in ei. Statistic, Generatorii reprezinta 70 % din populatie in acest moment si sunt “facuti sa munceasca”. Celelalte tipologii Human Design, in perspectiva mea, sunt energiile necesare Generatorilor de a-I impacta, ghida energetic sau reflecta. Scopul comun este de expandare a constiintei prin actiune, creativa si unica, cu propria forta a vietii. Impreuna realizam marele puzzle viu al omenirii.
Din ce moment al existentei ar trebui sa fim constienti de calitatile noastre? Ar trebui in copilarie sa pornim toti egali si sa ne diferentiem dupa adolescenta, cand ne alegem profesia, sau ar trebui sa alegem si tipul de invatamant adecvat tipologiei noastre? Au fost diferite curente daca sa lasam sau nu copiii sa fie stangaci sau, maia les ambidextri sau sa-i canalizam catre a fi dreptaci. Cum procedam cu tipologiile umane?
Unicitatea genetica este impregnata in copil prin doua momente distincte (2 momente astrologice) la nastere si cu 3 luni (88⁰) inainte de nastere. Copilul este unic dar nu este complet constient de “calitatile” sale. Parintii lui constienti pot percepe trasaturile individuale. Cresterea si dezvoltarea omului cuprinde etape de 7 ani, care sunt specific determinate, pe dezvoltare fizica (de la 0-7 ani), emotionala (7-14) si mentala (14-21). Procesul constiintei de Sine este definit si de experientele educationale aduse de ciclurile planetelor (Soare, Kiron, Jupiter, Saturn, Uranus). Parintii si dascalii pot observa aptitudinile native si usurinta cu care copilul face unele lucruri. Acestea sunt indicatii spre profesia care I se potriveste. Alegerea (unei activitati, tipului de invatamant, partener, oras, etc.) nu se face prin decizie mentala, cu avantaje /dezavantaje, pentru bani sau interese ci dupa propria simtire, autoritate.
Mintea umana nu este proiectata sa ia decizii ci sa asigure functionarea sistemelor din corp (prin creier). Din Human Design am inteles marea inteligenta a corpului si ca mintea umana este duala, alternand energetic intre Ego (Sinele fals) si Sine (adevaratul Sine).
Te simti bine facand un lucru si asta este munca ta! Fiecare om are propriul “GPS interior”, spre calea implinirii autenticitatii sale, “starea de bine” da meseria.
Conditionarea societatii, educatia familiei/scolii si existenta propriilor tipare/arhetipuri sunt provocarile in jocul vietii.
– Eu sunt projector, parintii mei sunt projectori si fiul meu e projector. Aceste tipologii se mostenesc? au o oarecare agregare familiala sau e o simpla coincidenta?
Ce facem daca un projector este foarte talentat la ceva, la cantat la flaut de exemplu, dar nimeni nu-l cunoaste si nimeni nu-l invita nicaieri, vecinii lui asculta toti manele, de ex si nu apreciaza cantecul de flaut, la scoala nu spune , de jena, e autodidact, deci nici profesorii nu-i cunosc talentul…
– Nu exista coincidente, copilul vine aici cu propria menire, care este si o experienta pentru parinti. Energetic se mostenesc genele “de experimentat” si se atrag impreuna suflete pentru oglindirea aspectelor “positiv/negativ”. Un Projector este necesar sa isi dezvolte capacitatile native, prin studiu individual, pe “gustul sau.” Copilul projector “cere laude”, el simte si isi doreste recunoasterea. Energetic, prin acceptarea sa in colectivitate,i se permite sau nu sa isi impartaseasca cunostiintele. Persoane cu aceasta energie, cand ajung sa fie recunoscute, sunt invitate sa isi impartaseasca talentele. Exemple de projectori celebri sunt: JF Kenedy, Fidel Castro, M. Monroe, B. Obama, Robbie Williams, Brad Pitt… Ca un detaliu, exista canale energetice “de projector” si in definitiile din harta Human Design, pentru Manifestator sau Generator. Regula generala este “sa nu vorbesti neintrebat” ci asteapta intrebarea pentru care simti sa raspunzi, la momentul potrivit .
– Ce facem daca cineva este manifestor, dar el nu are nici o calitate care sa-l propulseze ca lider?
– Manifestatorul este aici sa initieze activitati, nu sa le faca!
Prin definitie, el este o persoana puternica, cu initiativa, verbala, impulsiva si misterioasa, cu “calitati” de impact. El este caracterizat printr-un canal energetic din Gat, centru energetic in Human Design, la un alt centru energetic “motor”, fara a avea definit Sacralul (centrul energetic in harta HD). Ca trasaturi caracteristice sunt furia, iritabilitatea, nerabdarea si nu agreeaza lucrul in echipa. Cei 9% din populatia Pamantului, statistica 2010, sunt locomotiva noilor idei, ei informeaza si initiaza.
Teoretic, lor nu li se spune ce sa faca.
Practic, Manifestatorul, cum l-am observat, nu i se pare natural sa informeze, se simte controlat si manipulat de ceilalti. La copiii Manifestator se recomanda sa fie invatati “sa ceara voie” si sa isi asculte propria energie, fara a se pune in pericol pe el sau ceilalti.
– Care este valoarea anturajului in dezvoltarea unui reflector?
Reflectorul reprezinta 1 % din populatia globului, ca tip energetic in Human Design, este neobisnuit de sensibil, este necesar sa fie in locul potrivit, cu oamenii potriviti pentru a experimenta adevarata fericire! El nu are autoritate interioara definita, in clasificarea Human Design, insa simte adevarul, cand se reflecta din altii. El esantioneaza comunitati, fiind un barometru pentru sanatatea colectivului din jur. Scopul lui energetic este sa fie reflectarea mediului in care traieste, indiferent de “valoarea anturajului”. Aura reflectorului este “protectiva”, mai rezistenta fata de cea a Projectorului, care scaneaza partenerul.
Reflectorului ii place sa vorbeasca, astfel ei isi clarifica deciziile. Dezvoltarea cameleonica a Reflectorului este influentata de Luna si de portile/genele definite in harta HD. Surprinzator Reflectorii sunt diferiti intre ei.
Pentru mine este o onoare sa ascult si sa fiu in anturajul unui Reflector.
– Exista si anumite predispozitii medicale (boli) in functie de tipurile human design? Influenteaza ele si comportamentul alimentar (ce mancam, cat si cand)?
– Functionarea corecta si eficienta a fiecarui corp fizic este cuprinsa in informatiile din harta native Human Design. Datele primite la nivel de celule, in perioada intrauterine, definesc sistemul primar de digestie si mediul inconjurator perfect. Conditiile si circumstantele ce influenteaza digestia sunt stabilite dupa imprintul de “culoare si ton”. Conditionarea digestiva incepe de la nastere si Primary Health Digestion este recomandat nou nascutilor. Sistemul digestiv, definit in HD ca actiunea ce asigura nutrientii necesari functionarii creierului, poate fi rigid, energetic sau senzitiv. Aceste informatii nu se refera la ce mancam, ci la modul in care digestia personala este proiectata sa iti asigure energia necesara din mancare.
Centrele nedefinite sau deschise din harta natala HD, de asemenea, pot conditiona energetic organe si predispune la boli (boala ca atentionare a corpului la un dezechilibru) in zonele lor din corpul fizic. Fiecare centru energetic contine anumite glande, organe, sisteme (ex: Splina sustine sistemul imunitar, Plexul Solar influenteaza sistemul nervos etc.) Intre ele exista influente, asemeni informatiilor din medicina chineza.
Pentru cititorii tai, care sunt in cautare de raspunsuri, le recomand sa isi asculte intuitia si sa observe detasat mintea.Sunt fascinata de precizia informatiilor din Human Design si ma bucur cand sunt intrebata si pot impartasi informatii.
Human Design spune ca am Crucea “de intrupare” a Explicatiilor. Asa ca, in prezenta fiecarei persoane simt si traiesc o energie de conectare, ce imi permite sa fac o citire holistica a hartii natale.
Multumesc tare mult!

Mai multe informații despre human design, găsești AICI.

Dacă ți s-au părut utile informațiile sau doar ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Nu este necesar să alegem între a fi științifici și a fi plini de compasiune. Putem să le facem pe amândouă în același timp. Comportamentele noastre, fie ele cele mai bune sau cele mai rele, sunt produsele biologiei noastre.

A consemnat Dr. Roberta Rosca, doctorul tău de emoții.

Abonează-te la canalul de YouTube Alegefericirea AICI

Acest articol este proprietatea alegefericirea.eu și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Apasă pe logo-ul INIMĂ de la începutul paginii pentru a reveni la meniul principal.

Dacă vrei să vorbim despre human design, consiliere vocațională sau de carieră, orintarea profesională acopilului tău, apasă butonul Programeaza-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *