Dr. Roberta Roșca

Psihonutriție

Autor de cărți de nutriție, cu peste douazeci de ani de experiență în cercetarea clinică medicală în boli de nutriție și metabolism, cu studii de psihologie și psihoterapie,

vă propune o abordare diferită a ideii de dietă:

Cursul: Cum să fii propriul tău nutriționist

Corpul nostru știe și are toate mecanismele fizice pentru a-și alege calitatea și cantitatea de alimente necesare unei vieți în sănătate. Industrializarea excesivă, nivelul ridicat de stress și ideile eronate de educație medicală vehiculate masiv în spațiul public și adoptate de părinții noștri, de societate sau chiar de noi înșine, strică acest echilibru natural.

Toate dietele dau rezultate, pe termen scurt.

Din păcate, cu cât ținem mai multe diete, cu atât eficiența lor scade. Cu cât reducem cantitatea de alimente și ”facem foamea”, cu atât e mai dificil să slăbim.

cum sa fii propriul tau nutritionist

Putem înțelege și chiar învăța în detaliu ce este bine organismului nostru să mâncăm, dar constatăm deseori faptul că, din păcate, creierul nostru nu e de acord. Și devenim slabi, dar nefericiți, insomniaci, letargici, atinși de ”pacea absolută” sau, din contră, agitați și veșnic nemulțumiți, ”plini de energie” …distructivă.

Există un curs care vă explică de ce, când și cum ar trebui să mâncăm pentru o viață în sănătate. Un curs care te învață să-ți fi propriul tău nutriționist.

Cum să fii propriul tau nutritionist (kit de informatii esentiale de psihonutriție)

Nutriția (știința de a ne hrăni) este ceva ce ar trebui să facem natural, precum respirația. Nutriția nu se face pentru tot restul vieții cu cântarul pe masă. Ceea ce avem nevoie este să ne aducem corpul la ”setările din fabrică”. Chiar dacă setările astea sunt stricate încă din perioada intrauterină. Și avem nevoie de explorarea psihoterapeutică pentru a descoperi unde este piulița care face figuri.

Maria se abține mereu să mănânce orice citește/aude/află că nu este bun pentru siluetă. Trece pe lângă vitrinele cofetăriilor cu tristețe în suflet, Întoarce capul să nu mai vadă. Și-ar dori să poată mânca o singură prăjitură mică. Dar știe că asta nu e posibil. A încercat. Dar de fiecare dată după o prajitură urmează încă una, și încă una…și iar trebuie apoi să o ia de la capăt: restricție totală de carbohidrați cu starea aceea pseudogripală asociată, atât de greu de suportat…

Dacă Maria s-ar înscrie la curs ar înțelege de ce i se întâmplă asta și ce ar trebui să facă să gestioneze corect situația.

Dar Maria încă nu s-a decis și continuă să o invidieze pe Ana care are întotdeauna bomboane lângă calculatorul pe care muncește și totuși e slabă și grațioasă. Cum reușește?

Cum să fii propriul tău nutriționist (kit de informații esențiale de psihonutriție)

Este un curs în care primești informații, dar, mai ales, faci multe exerciții. Așa devine totul mai ușor de implementat după curs, discuți ce pare că nu se potrivește cu stilul tău de viață și primești ajustări care să-ți vină ”mănușă”.

Dana s-a înscris la un nutriționist. A plătit o mulțime de bani. A primit o dietă personalizată, cu alimentele ei preferate. A mâncat luni și marți. Apoi miercuri se cam plictisise de aceeași rețetă. Joi deja era prea mult. A mai mers și vineri. Sâmbătă însă a ieșit la o terasă și n-a mai ținut cont de nimic. I-a scris nutiționistului pe Whatsapp să-l întrebe ce să comande, dar până a apărut răspunsul, comanda era deja făcută! Tot ceea ce a câștigat în cinci zile a năruit într-o dupăamiază. Dacă ar fi știut cum să-și calculeze singură…

Cum să fii propriul tău nutriționist (kit de informații esențiale de psihonutriție)

Este un curs simplu, care abordează simultan mai multe aspecte ale mâncatului: calitatea alimentelor, cantitatea pe zi, per masă, număr de mese și ore potrivite de masă. Dar și cum ni se face foame, cum simțim că ne-am săturat și cum influențăm aceste mecanisme.

George se consultă mereu cu antrenorul său de fitness, care este și nutriționist. Dar îi e foarte greu să se adapteze la mâncărurile exotice pe care i le recomandă. Lui George nu îi plac în mod deosebit nici avocado, nici fructele de mare. George ar vrea un meniu de semipreparate, ceva ce poate cumpăra aproape făcut de la supermarket, nu-i place să piardă timp în bucătărie și nici să alerge la anumite magazine…

Cum să fii propriul tău nutriționist (kit de informații esențiale de psihonutriție)

Este un curs care îți explică de ce alimentația trebuie acordată personalității tale. Și care este dieta potrivită temperamentului tău. Facem teste, întrebăm prieteni, explicăm și negociem până ajungem la o formulă cu care este fiecare fericit.

Alina mănâcă ori de câte ori e obosită. Laura mănâncă întotdeauna înainte de a se întâni cu un client nou. Flavia mănâncă întotdeauna dupâ ce se ceartă cu cineva. Carmen ronțăie ceva atunci când o ia frica…

Cum să fii propriul tău nutriționist (kit de informații esențiale de psihonutriție)

Îți explică în ce constă mâncatul emoțional, pofta de dulce, dependența de ciocolată și cum putem combate fiecare dintre aceste obiceiuri prin exerciții simple și clare.

Nu ne putem întâlni. Ne-am săturat de zoom. Cum să procedăm?

Cum să fii propriul tău nutriționist (kit de informații esențiale de psihonutriție)

Simplu, de unde vrei tu, pe WhatsApp:cum sa fii propriul tau nutritionist

  • 4 întâlniri live,
  • 6 teme de facut,
  • fotografii cu farfuria ideala,
  • meniuri,
  • prezentări,
  • 3 teste psihologice aplicate și explicate,
  • zeci de discuții în scris, timp de 6 săptămâni.
  • cursul se face individual, adaptat la nevoile fiecăruia în parte.

BONUS: ai posibilitatea ca partenerul tău să participe gratuit. Cu acest bonus 2 la pret de 1, economisesti practic 250 de lei. 

Cum să fii propriul tău nutriționist (kit de informații esențiale de psihonutriție)

Recomandat de o organizație non-profit, deci la un preț absolut rezonabil: 250 de lei (mai putin de 50 de lei pe săptămână).

Trimite un e-mail pentru a solicita oferta la rosca.august@gmail.com sau whatsapp 0748708145.

cum sa fii propriul tau nutritionist