Asociația pentru educație medicală Alegefericirea continuă seria de workshop-uri și mini-cursuri GRATUITE: Antrenament pentru sănătatea emoțională.

Vă invităm pe 02 NOV 2022, începănd cu ora 18.30 la mini-cursul ”CUM SĂ FII O MAMĂ SUFICIENT DE BUNĂ”.

Societatea în care trăim își recunoaște eșecul de a oferi stabilitate, fie ea emoțională, financiară, de sănătate sau siguranță. De curând, un cunoscut medic canadian a ținut și în țara noastră o serie de conferințe, lansări de carte pe această temă.

Se pune, în contrapartidă, mare presiune pe abilitatea părinților de a crește copii cât mai echilibrați. Pentru a putea supraviețui acestei suprasolicitări permanente, părinții, în general, și mamele, în special, fac eforturi excepționale.

Mamele sunt încurajate să nu-și mai asculte instinctele (care ne-au ajutat să supraviețuim ca specie milioane de ani), ci sunt învățate de mass media, de vecine, de alte mămici din parc, de bunici, de ”profesori” de parenting, de nutriționiști, de medici și de psihologi, fiecare în parte considerând că bucățica lor de expertiză e cea mai importantă.

Copilul este pus, cel puțin declarativ, în centrul atenției societății, al sistemului medical, de învățământ, al sistemului de ajutor social…

Asta în timp ce ne-am pierdut obiceiul de a oferi un scaun în autobuz mamei, de a respecta casa dedicată de la magazinul universal, mama cu copii mici sau doamna însărcinată mai are rareori dreptul de a parca lângă intrarea în instituții publice…

Nu e de mirare că multe femei nu își mai doresc să devină mame sau se limitează la o singură astfel de experiență.

Conform statisticilor, una din 8 femei care nasc suferă de depresie postnatală, dar nu există nici un program național de ajutor sau de prevenție pentru această situație deosebit de dificil de traversat.

Deși numărul de mame singure este în continuă creștere nu avem legi care să le protejeze de burnout.

Nu ne rămâne decât să ne protejăm singure.

Înscrie-te și tu acum, la minicursul GRATUIT ”Cum să fii o mamă suficient de bună” care va avea loc on-line, pe zoom, pe 02 NOV 2022, incepând cu ora 18.30, completând formularul alăturat:

https://forms.gle/oSa5a1xZEg6JB7iu9

Pentru a participa vei primi un link pe adresa de e-mail pe care o treci în formular cu o zi înainte și un remainder cu o oră înainte. Te rog să verifici și în spam.

Dacă îți treci și numărul de telefon vei primi și un sms cu 1/2 de oră înainte de a începe.

Pentru a urmări pe zoom de pe calculator, este nevoie să-ți descarci gratuit aplicația zoom. De pe telefon poți urmări doar apăsând pe link-ul albastru (aplicația este, în general preinstalată).

Parafrazându-l pe Gabor Mate, pot spune și eu: N-am fost cea mai bună mamă (cred😏), probabil nu voi fi cel mai bun psihoterapeut (🤷‍♀️), dar viața nu este numai despre cei mai buni (pe oricare podium exista doar trei locuri 🙈)
Viața este despre cum să fim suficient de…. Astfel încât să putem să ne bucuram de fiecare clipă fara regrete❤️
Ne vedem pe 02 NOV 2022, ora 18,30 on-line pe zoom!

îți promit că nu vei regreta!

Dacă ți s-au părut utile informațiile sau doar ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

A consemnat Dr. Roberta Rosca, doctorul tău de emoții.

Eu am ales să fiu simultan empatică și conectată cu știința. Comportamentele noastre, fie ele cele mai bune sau cele mai rele, sunt produsele biologiei noastre. Iar biologia este modelată de mediu, dar și de semnificația pe care o dăm întâmplărilor vieții.

Abonează-te la canalul de YouTube Alegefericirea AICI

Acest articol este proprietatea alegefericirea.eu și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Apasă pe logo-ul INIMĂ de la începutul paginii pentru a reveni la meniul principal.

Dacă vrei să vorbim, apasă pe butonul ”programează-te”