Human Design – Nu am energie!

tulburari de alimentatie
Tulburările de comportament alimentar – 2
februarie 20, 2021
o femeie singura
Poezii de dragoste de la un doctor de emoții
februarie 25, 2021
Human Design Roberta Rosca

Alege fercirea Human design

M-am născut cu o rezervă limitată de energie.
Cumva am știut asta de foarte mică.

Și nu doar pentru faptul că nu puteam niciodată parcurge distanța pentru proba de “rezistență” la ora de efucație fizică.

Ci pentru că, observându-i pe cei din jurul meu, am constatat repede că nu eram în nici un domeniu al vieții mele, alergător de cursă lungă. 
Ca să fiu eficientă am avut întotdeauna nevoie de timp, de pauze.

Nimic nu mi-a ieșit peste noapte. Iar munca susținută, placută, frenetică, făcută până la epuizare, nu reușea să mă scoată la liman, pentru că, la mine, epuizarea apărea mult prea repede!
Am observat, în timp că puteam ușor să preiau energia celor din jur, dacă aveam același țel, același drum.

La început îmi cadențam eforturile după energia bunicii, apoi după câte o prietenă de la școală, de la Facultate, de la job…dar, cel mai adesea după cea a soțului meu.

Când el a murit, lumea mea s-a prabușit și pentru că eu aveam așa de puțină anduranță încât îmi era dificil să duc la bun sfârșit orice proiect, iar presiunea socială, profesională era din ce in ce mai mare… 
Am crezut că e un doliu…patologic. Că este vinovată depresia…
Până într-o zi când am făcut cunoștiință cu o abordare interesanta și relativ nouă din zona spiritualității. 
Se numește human design și combină astrologia vestică cu feng shui și alte învățăminte venite din est.

Pare o bazaconie, mai ales pentru o persoană înclinată spre știința susținută prin dovezi, ca mine…dar, cel puțin elementele de baza, la mine s-au potrivit. Poate se potrivesc și la tine!
Adepții acestei teorii spun că există patru tipologii umane.

Mie mi s-a părut că împărțirea seamănă izbitor cu vechile temperamente pe care le învățam la școală. 

Ei bine, exista unii oameni care se nasc plini de energie, care sunt pe pământ să înfăptuiască lucruri, să ridice case, să are pământul, să muncească în birouri luminoase zece ore pe zi, să călătorească, să petreacă, să mute muntii din loc. Ei se numesc generators.

In general, pentru majoritarea dintre ei, este nevoie să gaseasca pe cineva (un sef, un profesor, un mentor) care să le spună ce munți ar trebui mutați astfel incât activitatea lor să aibă sens.

Dar sunt si unii dintre ei care au atât de multă energie încât, chiar dacă greșesc direcția la început, se repliază ușor, o iau de la capăt până izbândesc. Ei se numesc manifestor generators.

Exista o a doua categorie de persoane a căror menire este să inițieze acțiuni. Ei sunt șefii autoritari care știu ce munți trebuie mutați din loc și în ce ordine, care este cea mai bună direcție a călătoriei eficiente, câte etaje ar trebui să aibă casa sau în ce local este cea mai cool petrecere.

Ei nu au energia să ducă singuri la indeplinire sarcinile, dar au viziunea că acele actiuni au rost și semnificatie.

A treia categorie de oameni sunt cei ce înțeleg sensul vieții. Ei știu să răspundă la întrebarea dacă e absolut necesar să mutăm munții și tot ei văd consecințele pe termen lung ale acțiunilor. Ei se numesc projectors.

Ei te intreaba nu unde vrei sa ajungi făcând calatoria, ci ce vrei sa obții la capătul ei.

Ei ne invata simplitatea ca o finalitate a unui lung sir de complicații, de posibilități, nu ca pe asumarea unui orizont auster, fără opțiuni.

Sunt profesorii, mentorii, terapeutii și chiar liderii moderni care îndrumă, nu conduc, eficientizează, nu cresc producția.

Și a patra categorie, într-un procent foarte mic, reprezentată de oamenii a căror menire este să rezoneze cu ceilalți, acea categorie de prieteni prin excelență. Ei se numesc reflectors.

Oameni fara teluri proprii, dar gata să se alăture țelurilor tale, susținându-te emoțional, intărindu-ți încrederea în tine și aducând cel mai frumos sentiment în relația voastră: că nu ești singur pe lume!

Pacat că sunt așa de puțini… pentru că fiecare dintre noi ar avea nevoie, măcar din când în când de cineva care te priveste în ochi fascinat și îți spune: tu poți! 

Toate aceste categorii sunt minunate dacă își înțeleg, asumă și găsesc menirea.

Își traiesc design-ul! spun adepții acestei teorii.

Fiecare in parte poate să fie greu de dus, daca nu își acceptă limitele.

Voi în ce categorie vă regăsiți? 

Mai multe despre Human Design găsiți AICI 

Dacă ți s-au părut utile informațiile sau doar ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Apasă pe logo-ul INIMĂ de la începutul paginii pentru a reveni la meniul principal.

Nu este necesar să alegem între a fi științifici și a fi plini de compasiune. Putem să le facem pe amândouă în același timp. Comportamentele noastre, fie ele cele mai bune sau cele mai rele, sunt produsele biologiei noastre.

A consemnat pentru Asociația pentru educație medicală și lifestyle ”Alegefericirea”, Dr. Roberta Rosca.

Abonează-te la canalul de YouTube Alegefericirea AICI

Acest articol este proprietatea alegefericirea.eu și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Apasă pe logo-ul INIMĂ de la începutul paginii pentru a reveni la meniul principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *