Dieta în izolare
May 5, 2020
Cum să petrecem Revelionul fără kilograme în plus
May 5, 2020

Folosirea florilor în reglarea emoțiilor – Terapia florala Bach

Dr. Edward Bach era, la începutul secolului XX, un medic respectat in Londra. Cabinetul sau era mereu plin. Pe lângă practicarea medicinei, doctorul Bach era implicat in multiple proiecte de cercetare, mai ales in domeniul bacteriologiei.
In 1930, decide sa se retragă undeva in Tara Galilor, copleșit de faptul că nimic din medicina acelor vremuri nu oferea alinare stărilor emoționale pe care oamenii, bolnavi sau sănătoși aparent, le încearcă. Dr. Bach observase de-a lungul practici sale ca oamenii care abordau o anumita patologie (boala) cu o stare de spirit asemănătoare aveau aproximativ același răspuns la tratament. De aici a tras concluzia ca starea emoțională este in strânsă legătură cu starea de sănătate.
Observând natura cu foarte mare atenție si continuându-și munca de cercetător, folosindu-se pe el însuși drept pacient pentru a încerca remediile, Edward Bach pune la punct primele 19 remedii emoționale obținute prin metoda ”soarelui”. Următoarele remedii, alte 19, au fost obținute prin metoda ”fierberii”. Toate cele 38 de remedii au fost considerate de el ca fiind suficiente pentru ca simple sau combinate să echilibreze orice stare emoțională.
Remediile florale Bach sunt folosite acum pe întreb mapamondul.
Avantajele lor este ca sunt compatibile și se pot folosi in asociere cu orice alt tratament. Ele se adaptează fiecărui individ in parte, nu doar unei anumite boli. Deși, la prima vedere, par a fi asemănătoare medicamentelor homeopatice, pentru ca folosesc diluții foarte mari, ele sunt, mai degrabă, remedii energetice. Iar in sprijinul acestei afirmații este chiar exemplul unui remediu care este reprezentat de…apa de izvor (dintr-un anumit izvor dintr-o zona nepoluata).
Deși este important să cunoști remediile pe care le iei, ele acționează și daca tu crezi in puterea lor, si daca îți sunt indiferente. Cel mai bun argument in acest sens este ca aceste remedii se pot administra, cu rezultate excelente, si la animale sau la plante.
Administrarea acestor remedii se face destul de des, de cel puțin 4 ori pe zi. Credința ca ele sunt utile este importanta tocmai pentru a asigura complianța la tratament. Luarea lor haotica nu este utila.
Din fericire, deși sunt folosite de zeci de mii de oameni, nu s-a raportat încă o reacție negativa sau o exacerbare a emoțiilor, in cazul in care remediul a fost ales greșit sau nu a fost luat in doza recomandata.
Dr. Bach a combinat o serie de remedii sub forma unui cocktail numit ”rescue remedy” si care nu ar trebui sa lipsească din trusa de urgenta a nimănui. Patru picături din acest remediu sunt utile in orice situație stresantă prin care treceți dumneavoastră, prietenul, copilul, cățelul, pisica sau floarea dumneavoastră preferata. Ele sunt remediul ”de urgentță” care se aplica in caz de atac de panica, frica sa mergem cu avionul, sa ne luam analizele, senzația ca ”ți se urca sângele în cap” când vecinul ți-a ocupat din nou locul de parcare.
Remediile florale Bach sunt o cale către echilibrul emoțional, iar in concepția doctorului Bach (si a multor lucrători in domeniul sănătății din zilele noastre) acesta este un pas către menținerea sănătății.

A consemnat pentru Asociatia pentru educație medicală și lyfestyle ”Alegefericirea”, Dr. Roberta Rosca.
Mai multe articole găsești AICI
Acest articol este propietatea alegefericirea.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.
Pentru donații în favoarea Asociației, te invităm AICI.