Cum petrecem Revelionul fără kilograme în plus

Oana Parliteanu
Dr Oana Parlițeanu – despre nutriție
noiembrie 11, 2019
Colesterolul crescut – o boală?
februarie 8, 2020
revelion fara kilograme in plus

Nu sunt adepta dietelor. Cu atât mai puțin a curelor de slăbire.

Dar e important să știm cum să depășim momentele ispititoare.
Revelionul ar trebui să fie un moment festiv, de maximă distracție, neumbrit de stress-ul kilogramelor în plus.
Deci, prima regulă:


fii detașat. Distreză-te. Nu te gândii la mâncare. Consideră mâncarea (bună, dulce, grasă, multă, sofisticată, tradițională. oricum o fi ea!) doar ca un decor. Un decor pentru Sărbătoare, nu sărbătoarea în sine. Deci nu te gândii la ce vei mânca, doar la cum te vei simții, cum te vei distra, ce oameni vei întâlnii…


asigură-te că nu ești flămând. Mănâncă înainte o masă cu proteină și legume verzi. În felul acesta nu te vei repezii în aperitive, doar le vei gusta din curiozitate.


asigură-te că nu ești plictisit. Alegeți cu grijă anturajul. Și dacă faci Revelionul singur acasă, fă-ți o lista cu activități, pe ore: când trimiți mesaje prietenilor, când te uiți la televizor (verifică programul înainte, selectează ce-ți place), când îți pui dorințele (și cu ce ritual) pentru anul care vine…poți să te gândești să te schimbi de haine de mai multe ori, să faci selfi-uri, să înregistrezi sau să transmiți live pe FB…orice îți face plăcere și nu te lasă să mănânci de plictiseală!


nu pune pe masă nimic din ce n-ai mâncat de mult, îți place foarte mult, îți amintește de ceva deosebit de frumos, de tandru, de emoționant. În felul acesta nu vei mânca emoțional. Revezi și meniul de la Restaurant sau discută meniul cu prietenii dacă mergi în vizită și, dacă este vre-un pericol, mănâncă un pic din acel ”ceva” azi, pe zi, în porție controlată.


îmbracă o lenjerie care te stânge puțin. Așa va fi mai greu să depășești limita.


Dansează! cu sau fără partener! Revelionul este un motiv de petrecere și de bucurie! Acum câțiva ani, făceam Revelionul la Sinaia. Am remarcat o doamnă care a dansat aproape toate melodiile, singură! nici nu-mi amintesc dacă a părăsit ringul de dans. A fost sufletul petrecerii. A doua zi am zărit-o pe holul hotelului. Partenerul ei avea piciorul rupt. Asta nu a împiedicat-o pe ea să facă ce-i place. De câte ori mi se pare nepotrivit să dansez singură, îmi amintesc de ea!


petrecerea nu e o tortură. Când simți că ai obosit, mergi la culcare. Nu îndesa o bucată de tort în gură ca să ai energie până dimineața. Suntem diferiți. Stăm atât cât ne simțim bine. Viața nu e o competiție. Nu mânca de oboseală.

Petrecere frumoasă!
Un An Nou cu bucurii!

Dacă ți s-au părut utile informațiile sau doar ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Nu este necesar să alegem între a fi științifici și a fi plini de compasiune. Putem să le facem pe amândouă în același timp. Comportamentele noastre, fie ele cele mai bune sau cele mai rele, sunt produsele biologiei noastre.

A consemnat Dr. Roberta Rosca, doctorul tău de emoții.

Abonează-te la canalul de YouTube Alegefericirea AICI

Acest articol este proprietatea alegefericirea.eu și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Apasă pe logo-ul INIMĂ de la începutul paginii pentru a reveni la meniul principal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *